Світова наука про пиво: виявляється, не все так погано

Світова наука про пиво: виявляється, не все так погано

Прочитавши цю публікацію, ми зарахували її до розряду «непоганих», а заразом вирішили поцікавитися у всезнаючого Інтернету, чи пиво, якщо воно пиво, а хімічна сполука, корисне для організму. Виявляється, вчені поставили крапку у цьому питанні. 

Пити пиво не тільки не шкідливо, а навіть необхідно. Воно продовжує життя - і шансів пoмерти в розквіті сил у тих, хто споживає його регулярно в помірній кількості, на 19 відсотків  менше, стверджують дослідники компанії Virginia Tech. Від світлого пива худнуть, якщо не закушувати його сухариками і чіпсами, каже професор Королівського коледжу в Лондоні Тім Спектор, мотивуючи це наявністю в пиві корисних кишкових бактерій для ефективного травлення. Пиво допомагає боротися з раком завдяки вмісту в його хмелі ксантохумолу, флавоніду, який пригнічує канцерогенні ферменти. Пиво завдяки наявності у хмелі ксантохумолу продовжує молодість і захищає від хвороби Альцгеймера і Паркінсона, заявляють автори статті в медичному журналі Нової Англії, які встановили, що келих пива в день позбавить жінок від когнітивних проблем, викликаних старінням. Пиво на 41 відсоток зменшує шанс заробити камені в нирках, стверджують американські дослідники в розміщеній в Clinical Journal of the American Society of Nephrology статті. У пиві, навіть темних сортів, калорій менше, ніж у знежиреному молоці або апельсиновому соку, переконують статистичні дані, опубліковані компанією Guinesss. Пиво - джерело вітамінів. «Якщо ви уважно проаналізуєте хімічний склад хорошого пива, то будете вражені кількістю вітамінів, які в ньому містяться», – стверджує Штефан Доменіг, директор Центру охорони здоров’я Майра в Австрії. Пиво зміцнює кістки завдяки вмісту в ньому великої кількості кремнію, переконують в авторитетному науковому журналі Journal of the Science of Food and Agriculture. Пиво не «дарує» вам «пивний» живіт: «Люди вірять, що любителі пива в середньому частіше страждають від ожиріння, ніж інші. Але це не так».

Ми не закликаємо вас терміново пити пиво, але й не маємо права замовчувати світову науку…

Роман ПОГОНИЧ.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити