Часник китайський чи єгипетський?

Часник китайський чи єгипетський?

Належу до тих чоловіків, які майже не ходять на ринок за продуктами чи по супермаркетах, а минулого тижня випала нагода і серед усього, що купував, мав у списку часник. 

ВІДРАЗУ зорієнтувався біля продавчині, що часник у білій «панчосі» - то китайський, а до всього китайського ставлення не найкраще. Ввічлива пані запропонувала альтернативу - дала кілька головок гарного часника і додала: нашого селянського уже нема, бо розпродали давно, а це єгипетський, він гарно пахне. Дуже пече і вона його практикує як харчову добавку у страви своїх дітей, бо рятує від грипу. Уже дорогою додому раптом проясніло - це ж до якого жалюгідства треба дійти на родючих ґрунтах України, щоб їсти товар з Єгипту чи Китаю. Хто в Україні творить прогноз на виробництво того чи іншого продукту, навіщо нам міністри економіки чи сільського господарства, якщо не можна спланувати і замовити у фермерів ту продукцію, яка затребувана. Невже вигідніше ввозити товар з екзотичних країн і давати комусь заробляти на українських кишенях? У мене виникло бажання вилити комусь душу і я зустрів знайомого фермера. Вислухав мої претензії і відповів: я можу вирощувати часник, але повинен мати гарантію збуту. Вже одного року гречки насіяв, а ніхто у мене не купував…

А кілька днів після того їхав до Львова. Починаючи зі Самбора і ледь не до самого обласного центру – поля жовті, бо великі латифундисти висіяли ріпак, що виснажує ґрунти. Їм користь, бо на ріпак є попит, а нам що залишається?

Андрій ВИСОЦЬКИЙ.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Teen Whore Undressing Webcam Peril For The Golden Wonder Cute Busty Ebony Squirts And Twerks Mean Mistress Sph Comparison Gym Teacher Fucks Student Storking My Big Black Dick