Самбірський хліб пектимуть у Львові. А пекарів возитимуть зі Самбора?
Попереднього разу ми розповіли про гірку долю Самбірського хлібокомбінату, про який, судячи з усього, у майбутньому будемо говорити в минулому часі. Оптимізмом публікація не дихала, тим паче, півсотні пекарів уже замельдувалися на «біржі праці».
Єдине, на що ще очікували, то на офіційну реакцію керівників «Хлібпрому», якому належить Самбір. У всякому випадку, на реакцію чекала міська рада – міркування, пропозиції…
«Хлібпром» наприкінці минулого тижня повідомив, що виробництво переноситься зі Самбора до Львова. Заради збереження місць праці та можливості підвищити свої доходи, самбірським працівникам запропонували перебратися на роботу у Львів. Транспортувати їх туди й назад буде підприємство. Сумніваємося, що хтось із наших хлібопекарів захоче «підвищувати рівень своїх доходів» у таких подорожах. Ліпше вже на «біржу»… «Хлібпром» доставлятиме свою продукцію у Самбір зі Львова. Компанія не коментує майбутніх намірів: чи будуть завод законсервувати, чи продавати…
Скажу якусь дурню, але не можу втриматися: таке відчуття, що некролог написав…
Роман ІВАНЧУК.