Прикордонник Володя Андраш заслужив десятиденну відпустку,

SambirWZ
262

Прикордонник Володя Андраш заслужив десятиденну відпустку,

а «свободівці» приголомшили його прийомом у рідному Самборі

Місяців три тому біля військкомату уся “Свободівська” команда Самбора проводжала до армії Володю Андраша, депутата районної ради. Не зайвим буде нагадати ще раз, що якщо депутати наших рад і йшли до війська, то тільки “свободівці”. Першим подався на схід Михайло Ковалів, потім Володя Андраш, а вже після них – депутат міської ради Руслан Гнатик.

Так ось, коли ми Володю проводжали, аж серце краялося – ну, такий собі хлопчина, даруйте, з вигляду десятикласник. Але проявив мужність, до якої сильним у плечах ще далеко. Потрапив у прикордонники, пройшов вишкіл і потрапив на передову. Бо навіщо тоді було здіймати стільки галасу, щоб потім відсидітися у тилу… Фронтовик Андраш заслужив 10-денну відпустку і приїхав додому. От власне все “свободівське” товариство і стрічало його біля приміщення волонтерського центру Легіону Свободи. Десь зо півсотні зібралося. Коли Володя вийшов з машини, то, знаєте, я очам не повірив – це уже не десятикласник… Міцні обійми, рукостискання, а потім – просто на вулиці усі гуртом заспівали Гімн. Коли бійцю дали слово, то він єдине, на що спромігся, то подякувати за щиру зустріч. А потім додав: вибачте, не можу говорити, горло стискається… Разом з ним прийшов у відпустку і 47-річний житель Турківщини Микола  Романович. Той так само був приголомшений тим, як побратими-свободівці уміють своїх шанувати. Але ми інше підмітили. За віком пан Микола Андрашу у батьки годиться… Війна всі покоління  кличе.

Уже потім Володя трішки розговорився. Сказав, що в одному з містечок на сході, який контролює Україна, мама з маленькою дитиною, побачивши українських хлопців, відвернула дитя у інший бік зі словами “Не смотри на них, это фашисты.” Чесне слово, і за тих людей гинуть наші хлопці…

А у неділю волонтерський центр Свободи на вул. Франка освятив о.Дмитро Сенейко, побажавши хлопцям успіхів у їхніх благородних справах. Повноправними волонтерами Легіону Свободи стали Андрій Бобак, Ірина Кузан, Володимир Ковалів, Мар’ян Маринович, Віталій Петришин, Герасим Кізін, Роман Строгуш, яким посвідчення вручив голова цієї волонтерської організації Юрій Лешкович.

 

Роман ІВАНЧУК.

Вас це може зацікавити

Залишити комментар