Машина СКОТИЛАСЯ сама чи З ЧИЄЮСЬ ДОПОМОГОЮ?

SambirWZ
294

Машина скотилася сама чи з чиєюсь допомогою?

Роман ІВАНЧУК

Випадок, що трапився під час бойківського конгресу на Співочому полі біля Турки, сколихнув соціальні мережі. І не тільки. Нагадаємо, під ранок припаркований автомобіль зірвався з місця і в’їхав у кілька наметів, понівечивши молодих людей, які там перебували.
Взагалі, як нам видається, влаштовувати такі веселі сходини тисяч людей у час, коли Україна перебуває у стані війни з Росією, якось не пасує. То може цей трафунок був певним підтвердженням такому міркуванню? Друге. Кілька років тому мені довелося бути  на фестинах  і звернув тоді увагу, що машин на гори на пускали. Автівки навіть з VIP-персонами зупинялися на долах, а гості пішки добиралися до місця стоянки. Очевидно, такої правильної організації цьогоріч не було, а тому там все змішалося: люди, машини, намети… Зрозуміло, це крок до трагедії. Більше того, якби пішов дощ, кажуть учасники збору, то посунулася б не одна машина…
Навіть після того, як потерпіли молоді люди, місце обгородили для слідчих дій, а довкола і далі вирувала святкова програма, а турківські медики на той час уже мали дуже багато клопотів. Родичі найбільш постраждалої у цій масакрі Ірини Хмелівської звернулися до редакції з тим, що, на їхню думку, слідство триває необ’єктивно. Станом на кінець минулого тижня, ще не були опитані усі учасники ситуації, проте у міліцейських коментарях в Інтернеті уже йшлося про те, що машина самотужки скотилася. Та найбільші підозри у тому, що міліція начебто хоче перетворити нічний наїзд на нещасний випадок. Мовляв, машина сама посунулася.  А ще кримінальне провадження було відкрите за фактом нанесення травм середньої важкості, хоча насправді страшну і відкриту черепно-мозкову травму було видно відразу… Поруч з тим, твердять родичі, є свідчення людей, які бачили, як хтось, намагаючись виїхати тією злощасною машиною, штовхав її… Отже, справа далеко не в необережності. Ми не  маємо найменшого наміру втручатися у хід розслідування, але дуже б хотіли, аби воно було об’єктивним, аби винуватці понесли  покарання. У всякому випадку, наша редакція триматиме під контролем хід цієї справи, адже найбільш потерпіла – наша землячка зі Самбора, дочка вчителя фізкультури СШ №8 Юрія Хмелів-ського. Родичі Ірини налаштовані на те, аби за страждання, які переносять, було і покарання.

 

Вас це може зацікавити

Залишити комментар