Чіп на пилорамі загубився…

SambirWZ
229

Чіп на пилорамі загубився…

Ми розуміємо, що всі хочуть жити, може навіть наживатися на лісі, але треба мати трохи стиду, менші апетити і, зрештою, страх.

Уже усі, хто живуть при лісі, знають, що можуть попастися, але ж ні, ризикують… У Старосамбірському районі поліція викрила пилораму з необлікованою деревиною дуба та хвойних дерев, проводиться досудове розслідування, встановлюється сума збитків, завданих у ході незаконної порубки дерев. А далі правоохоронці інформують, що до них надійшло повідомлення про те, що на пилорамі, розташованій в одному із сіл Старосамбірського району, знаходиться нечіпована деревина різних пород. Ми розуміємо поліцію, яка не хоче завчасу виказувати села з незаконними пилорамами, але це не та ситуація, коли треба боронити злодіїв від презумпції невинності. Нехай люди знають…

Оперативники з’ясували, що на території пилорами, яка належить 58 – річному мешканцю району, було 157 нечіпованих колод, а саме: 145 хвойних порід та 12 колод дуба. Все це добро передали правдивим лісівникам на зберігання, фінансову шкоду вираховують, кримінальне провадження відкрили. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – до трьох років позбавлення волі, хоча на нашій журналістській пам’яті ніхто за крадіжку лісу не сидить… За вкрадені повторно алюмінієві каструлі і тазики – сиділи, а за деревину – ні.

 

Роман ПОГОНИЧ.

Вас це може зацікавити