Володіння Володимира Смолінського не обмежуються лише Нижанковичами

SambirWZ
218

Володіння Володимира Смолінського не обмежуються лише Нижанковичами

В неділю Нижанковицька об’єднана громада обирала свого лідера. На посаду  балотувалися діючий селищний голова Нижанкович Володимир Смолінський,який власне і затівав об’єднання та децентралізацію, і 57-річний безробітний Андрій Богачик.

З тієї інформації, яка до нас надходила, складалося враження, що територія поділилася у якомусь співвідношенні на тих, хто проти команди діючого народного депутата, а відповідно – за Смолінського, і тих, які за команду нардепа. Скажемо одразу, “смолінські” виграли справу і то з великим відривом. Не хочеться моралізувати на цю тему, але команді народного, як видається, треба підправляти свій імідж… Подейкують, нардеп був на окрузі, особисто агітував за свого представника – не вийшло. Для прикладу, коли інший народний депутат Ярослав Дубневич хотів, аби на виборах до обласної ради та Самбірської районної перемогли представники його команди, то особисто об’їздив усі села і здобув переконливу перемогу. Бо має авторитет і його слово щось важить – сказаним щойно ми нікого не хочемо образити чи принизити, зрештою, це просто політична лірика… Перемогу самого пана Смолінського ми б нікому не приписували, бо цей чоловік сам і давно, будучи при владі, працював на свій авторитет і змінював обличчя селища. Про таких кажуть на теренах, що файний господар… Крім того, у Нижанковичах і довкіллі пустили чутку, начебто хтось сторонній хоче ледь не “приватизувати” міжнародний пункт пропуску з Польщею, якого ще нема. А тому люди подумали, що нехай вже буде той, який перевірений часом, хоча треба визнати: проти пана Смолінського йшли потужні у районі люди…

Щодо самих виборів, то поважні Інтернет-сайти розповсюджували повідомлення про те, що напередодні (новина від кандидата у депутати  ради, директора місцевого професійного ліцею Ігоря Матіїва) виявили, що на трьох округах зареєстрували людей, які не є мешканцями Нижанкович. Зокрема, на його 10-му виборчому окрузі (168 виборців) зареєстровано 20 осіб за однією адресою у закинутому житловому будинку, вікна якого забиті дошками. На 6-му виборчому окрузі зареєстрували 11 осіб, а на 3-му – 10, які не є мешканцями селища. Серед новозареєстрованих дивним чином збігаються прізвища навіть із прізвищами працівників “білого дому”, пише сайт Гал-інфо. Ігор Матіїв звернувся до місцевої прокуратури із відповідною скаргою на такі дії. Було повідомлення про те, що одна з дільниць відкрилася на годину пізніше, бо начебто члени комісії неправильно спочатку порахували бюлетені… Але з такою різницею голосів, мабуть, ці недоліки на стан волевиявлення не виплинули.

На виборах голови Нижанковицької ОТГ із трикратною перевагою переміг висуванець ВО “Батьківщина” Володимир Смолінський. Щодо 14 депутатів селищної ради, то і тут абсолютну більшість здобули висуванці цієї ж політичної сили. За попередніми даними, явка виборців становила близько 65 відсотків. Нижанковицьку громаду утворили із трьох населених пунктів.

 

Роман ІВАНЧУК.

Вас це може зацікавити

Залишити комментар