На 10 мільйонів євро замахнулися

SambirWZ
241

На 10 мільйонів євро замахнулися

Не втомлюємося розповідати читачам про те, що тепер, аби стати трішки багатшими, треба вчитися писати і вигравати проекти. Нині поведемо мову не про обласні чи навіть державні проекти, а про значно потужніші – європейські. Проконсультував нас у цьому голова Самбірської райради Віталій Кімак.

Отож, наприкінці грудня сплив час подачі заявок до Спільного Технічного Секретаріату у Варшаві на конкурсі Програми Європейського Союзу Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. Обов’язкова умова подання концепцій до проектів – партнерство між інституціями прикордонних реґіонів хоча б однієї з країн, що беруть участь у Програмі, наявність транскордонного ефекту та відповідність одному з пріоритетів: сприяння місцевій культурі та збереження історичної спадщини, підвищення доступності реґіонів, розвиток міцного та стійкого до кліматичних впливів транспорту, комунікаційних мереж і систем, спільні виклики в галузі захисту і безпеки та сприяння управлінню кордонами та управління безпекою, мобільністю та міграцією… Ми розуміємо, що для багатьох пересічних особистостей це може видаватися набором розумних слів, але такі вимоги. Тим не менше, ми навіть з цими вимогами дали собі раду і Самбірщина про себе заявила.

У районі учасниками конкурсу у статусі партнерів виступили Самбірська районна рада – розвиток хоспісу, створення засобів безпеки для подорожей туристів, тобто придорожнє освітлення, пішохідні переходи, камери відеореєстрації, Рудківська та Дублянська лікарні, Ралівська сільська рада – модернізація лікарні, Бісковицька об’єднана громада – розвиток галузі культури, Рудківська міська рада – розбудова історичної частини міста, розвиток культурної і духовної спадщини Олександра Фредро, районна лікарня “Хоспіс” та Рудківська лікарня планового лікування. В сумі на конкурс до Варшави разом з польськими партнерами підготували та подали 7 заявок-концепцій на загальну суму понад 10 мільйонів євро. Партнерами проектів стали органи місцевого самоврядування, заклади охорони здоров’я та інші інституції Підкарпатського та Люблінського воєводств Польщі. А от чи виграли ми європейські конкурси, чи пролетіли, дізнаємося у квітні.

 

Роман ПОГОНИЧ.

Вас це може зацікавити

Залишити комментар