Добромиль уже знайшов свого Артура Курцвейла

SambirWZ
171

Добромиль уже знайшов свого Артура Курцвейла

Пощастило Добромилю на земляка… Кілька років тому знайшовся у Нью-Йорку Артур Курцвейл, батьки якого родом з нашого містечка, а син став в Америці знаменитим. Письменник! Видно, душа чоловіка потягнулася до батьківських теренів.

Він уже разів три гостював і, як личить американцеві з українським корінням, без презентів не приїжджав. Останній, що найбільше вразив добромильців, а особливо малечу, – дитячий майданчик. Дав гроші на споруди, встелили бруківку, встановили огорожу – повний набір цивілізації. На відкриття прибуло стільки людей, що ніхто й не сподівався. І гість з Америки був. Мер Юрій Петрик, розхвалюючи земляка, сказав нам, що гість уже витратив 20 тисяч своїх (американських) доларів на музичний та спортивний інвентар для школи, а чи не найбільшою радістю для місцевих мешканців є той факт, що пан Артур взявся допомогти у лікуванні двом юним мешканцям міста, у яких складні захворювання.

Але ми б хотіли, щоб із цього приємного повідомлення кожен мер чи війт взяли користь і собі. Нема такого міста або села, звідки б не пішли у широкі та багаті світи наші уродженці, стали заможними і банують за рідними землями.

 

Роман ПОГОНИЧ.

Вас це може зацікавити

Залишити комментар