Вибори грядуть!

SambirWZ
201

Вибори грядуть!

Вибори відбудуться у громадах кількох районів області, у тому числі і Самбірського, інформує прес-служба Львівської ОДА. Перші місцеві вибори заплановані на 29 жовтня, обиратимуть склад рад та голів громад.

У Самбірському районі вибори відбудуться у Рудківській міській громаді, до якої входять Рудки, села Підгайчики, Погірці, Конюшки-Королівські, Конюшки-Тулиголівські, Круковець, Новий Острів, Сусолів, Задністряни, Малинів, Подільці, Чайковичі, Колбаєвичі.

Воютицька сільська обєднана територіальна громада, де відбудуться перші вибори, включає у себе села Воютичі, Заріччя, Язи Самбірського району та села Лютовиська, Биличі, Буково, Раково, Сусідовичі, Надиби Старосамбірського району.

Якщо станеться так, а воно станеться, що Рудки і Воютичі перейдуть на самостійні хліба як об’єднані громади, то необ’єднаними залишаються на Самбірщині лише 9 сільських рад. Районне начальство деякі функції мусить передавати лідерам ОТГ, втрачаючи свою владну силу і віддаючи її на місця. Очевидно, керівники громад тоді будуть визначатися з непростим завданням: на скільки їм потрібні ті чи інші служби і структури у таких штатах, як є нині. Не виключено, дійде до того, що “залишки” району будуть певні послуги замовляти у якоїсь із об’єднаних громад, відповідно, оплачувати за них.

Роман ПОГОНИЧ.

Вас це може зацікавити

Залишити комментар