Затримані за розбійний напад покинули ряди ДУК «Правий сектор» у липні минулого року

SambirWZ
272

Затримані за розбійний напад  покинули ряди ДУК «Правий сектор» у липні минулого року

Попереднього разу ми розповіли про зухвалий напад на самбірського підприємця, який мешкає у Ваньовичах. Нагадаємо, хоча, здається, уже всі все знають і доповнють всілякими пікантними деталями.

Але нагадаємо. Начальник відділення поліції Василь Страшівський розповідав, що з вечора на подвір’ї підприємця з’явилися невідомі особи у масках, у заручники взяли літнього чоловіка – родича господаря, усю ніч допитували, де ховають у домі гроші і як відімкнути сигналізацію. Тільки вранці, коли молодий господар вийшов на подвір’я, вчинилася з нападниками бійка, але дружина підприємця встигла зателефонувати у поліцію і лише завдяки вправності правоохоронців трьох озброєних автоматом чоловіків затримали.

Ми, коли готували попередній номер газети, то, відверто кажучи, тільки натяком згадали про те, що затримані начебто призналися, ніби вони – колишні бійці добровольчого батальйону “Правий сектор”. Чому обережно і натяком? Бо вважали, що хлопці могли бути просто кримінально налаштованими, а щоб надати грабіжницькій історії якогось сучасного політичного забарвлення, нарекли себе “правосекторівцями”. Ми підозрювали, що як тільки у цій історії з’явиться назва “Правого сектора”, то вона умить стане надбанням усієї України і буде підсиленням закарпатських тем… Так і сталося. Коментарі з цього приводу не забарилися.

Те, що затримані були бійцями Добровольчого українського корпусу “Правий сектор”  сайту ZAXID.NET підтвердив колишній керівник прес-центру “Правого сектора” Львівщини Тарас Кузяк. За його словами, близько десяти місяців тому вони вийшли із ДУКу.

Керівник штабу “Правого сектора Захід” Тарас Хамер стверджує, що затримані не мають і ніколи не мали відношення до ДУКу “Правого сектора”. Він розповів, що про цей випадок йому повідомили місцеві активісти того ж дня. Прізвищ затриманих він не знає, але зазначив, що перевірив позивні, які вказали ці троє чоловіків, і на основі того стверджує, що вони ніколи не воювали у лавах ДУК “ПС”, пише інформа-ційний сайт.

Натомість прес-служба “Правого сектора”, повідомляє сайт 112 UA, каже, що у Львівській області троє екс-бійців ДУК “Правий сектор” напали на будинок підприємця. “Правий сектор” пояснив, що затримані бійці  покинули ДУК. “Особи, які брали участь у подіях на Львівщині, вкравши зброю, залишили ДУК ще в липні 2015 року. Разом з Русланом К. (“Ремом”) вони планували перейти на службу в МВС”, – йдеться в повідомленні. Відзначають також, що затримані бійці після подій у Мукачевому в липні 2015 року пішли з лав “ПС”. Крім того,  їх звинувачують у тому, що вони погодилися “брати участь у кампанії з дискредитації “ПС”. Прес-служба попросила ЗМІ цілісно розповсюдити цю інформацію.

А тепер про пікантності, про які казали вище. У Самборі почали говорити про те, що колишні бійці, якби обікрали підприємця, то віддали б гроші на передову – такі собі робінгуди… Ми глибоко у цьому сумніваємося, бо і метод здобуття коштів не благородний, а кримінальний. Можна ще знаходити якісь оправдання діям “правосекторівців” десь на туристичних базах – ну, були хлопці на передовій, ну, надивилися такого, чого б нікому не бачити, ну, образив їх хтось, ну коктейль кольорів російського прапора, ну, власник – регіонал… Але у випадку з Ваньовичами – це зовсім інакше, це не політика, це звичайний і планований кримінальний вчинок. Тим паче, потерпілий підприємець, якщо вірити соціальним мережам, не раз надавав поміч воякам АТО, а тому не на того робінгуди напали… Та й керівництво “Правого сектора” дало з цього приводу чіткі пояснення. Прикро, що ситуація, яка виникла у районі, б’є по авторитету загалом сильної політичної структури. Ми завжди з великою повагою ставилися до “Правого сектора” бодай би тому, що хлопці воювали на совість, що Росія найбільше боялася саме їх Але на мирній території, на жаль, колишні бійці псують імідж.

 

Роман ІВАНЧУК.

Вас це може зацікавити

Залишити комментар