Перші сесії, перші емоції, чи відсутність емоцій взагалі

SambirWZ
241

Перші сесії, перші емоції, чи відсутність емоцій взагалі

Бісковичі

У ГРОМАДАХ тривають організаційні сесії. Минулого тижня анонсували збір обранців у Бісковицькій ОТГ. Наш репортер планував їхати на урочистості. Як би там не було, але ж подія для громади значуща. Але в останню хвилю з’явилися інші відрядження, зрештою, потішили ми самі себе, що нічого особливого не станеться: Михайло Яремко знову феєрично переміг усіх своїх опонентів та й депутатський корпус не такий вже войовничий і має бути одностайним…

Та ба, ввечері на голову звалилася новина: сесія не відбулася. Точніше, відбулася, повноваження голови визнали, а для визнання повноважень депутатів бракує голосів – така подія тягне на серйозну сенсацію! Сесію довелося перервати. Ми пробували з’ясувати, у чому справа, чому не прийшли представники «ЄС», «Удару», «Свободи» і «Самопомочі»? Начебто все так добре починалося, начебто окремі з названих партій були напрочуд солідарними перед виборами у ставленні до пана голови. (Мусимо визнати, що цього виборчого сезону політики у багатьох випадках діяли не зовсім логічно – все побрикалося: не знати, хто, з ким і навіщо? Таке відчуття, що почасти єдналися їжак з удавом…) З деяких джерел стало відомо, що Михайло Яремко перед сесією зібрав на погоджувальну раду не усіх депутатів, а максимально наближених, тому не наближені вирішили, що вони «зайві» і показали свій гонір уже не старті. Якщо все це так, то опозиціонери зробили загалом правильно, змусивши себе поважати. У тому ж часі в соціальних мережах з’явився цікавий допис, міркування якого теж мають право на життя. «Вибори прои?шли, а виборчі баталіі? і досі не вщухають … Ось і вчора, 18 листопада, відбулось перше пленарне засідання, на якому вступив у повноваження новообрании? голова Бісковицькоі? ОТГ Михаи?ло Яремко. І все б нічого, але 11 новообраних депутатів Бісковицької ОТГ (Бобак А., Ваврин Д., Віхрак М., Дорощак М., Козловськии? М., Кужидло В., Піхо Т., Пастущин Т., Кохан В, Ящишин М. та Урда І.) вирішили зірвати сесію і не з’явилися! Тому депутатськии? корпус не склав присяги і не приступив до роботи. І тут у нас всіх постає питання, чому ці люди, беручи на себе місію дбати про добробут громади, вже з першого дня ставлять у пріоритет інтереси партіі? та власні амбіції? А ще мені дуже прикро, що серед тих «героїв дня» є і наш депутат села Сусідовичі. Які були причини так вчинити? Думаю, відповідь очевидна… Це не протест новообраному голові ОТГ, ні. Це зневага до тих людей, які віддали за них свої голоси, це зневага до всієї громади! Друзі, наша громада – це наш дім, у якому успіх та благополуччя буде розквітати лише спільними зусиллями та щирою працею. Тут немає місця для нездорової опозиції та «власних інтересів». Пам’ятайте про ваше істинне призначення!» Наш коментар: якщо голова не запросив на погоджувальну раду частину депутатів, то може і він принизив тих виборців, які за них голосували?..

Через два дні сесія Бісковицької ради таки зібралася, не було лиш трьох обранців з поважних причин. Зокрема, Андрій Бобак не може вступити в сесійну залу, бо він ще діючий заступник голови Самбірської районної ради, яка повинна спочатку припинити його повноваження в «білому домі». Обранці обрали секретарем Галину Піхо, яка і раніше була секретарем Воютицької ради.

Ралівка

НАСТУПНОГО дня оголосили про першу сесію у Ралівській ОТГ. Наш репортер вирішив, що коли сільські ради такі сенсаційні, то неодмінно треба їхати в Ралівку, аби не пропустити якогось скандалу, як от у Бісковичах. Але ралівчани не оправдали наших сподівань.

Голова Любов Ковалик першу сесію провадила не в сільраді, а в школі. Не для того, щоб вчити депутатів бути депутатами, а з причини значно банальнішої – в сільраді нема місця для такої великої кількості обранців та запрошених. Після обов’язкового зачитання протоколу про результати виборів, депутати прийняли присягу. Поклялася вірно служити громаді і пані Люба. Благословили нову владу місцеві священники чи не з усіх сіл громади, а потім голова внесла пропозицію, кого б хотіла бачити секретарем ради. Хотіла Ірину Багрій, яка працювала раніше секретарем в Ралівці, і всі дружно підтримали цю кандидатуру. Сенсацій обмаль, але не для нашої газети. Ми помітили, що дивовижне: ця рада зібрала під свій купол немало поважних людей, яких і колишніми не назвеш, бо стали нинішніми. Наприклад, депутатами обрали колишнього голову райради Ігоря Максиміва, колишнього голову РДА Василя Паховчишина, колишнього першого заступника голови РДА Петра Германа і нарешті, сина колишнього голови райдержадміністрації Романа Паславського – Анатолія (владні гени передаються). Що не кажіть, а районна еліта поволі перебралася в Ралівку…

Новий Калинів

НЕ ПОТІШИВ нас сенсацією і Новий Калинів. Голова ради Богдан Юзвяк запропонував на посаду секретаря Ярославу Каркач, яка на цій посаді з того часу, відколи там влада існує, а обранці її підтримали. Першим заступником так само залишилася Оксана Чулик, хоча раніше з приводу першого заступника політичні кулуари називали інших людей.

Депутати прийняли рішення про реорганізацію Бабинської сільської ради та Дублянської сільської ради шляхом приєднання їх до Новокалинівської міської ради, про передачу амбулаторії групової практики м. Новий Калинів з балансу Новокалинівської міської ради на баланс та обслуговування КНП Новокалинівський МЦПМСД, про утворення фінансового відділу міської ради.

Роман ПОГОНИЧ.

Вас це може зацікавити