Зриваємо вакцинацію? Самбірщина найгірше виглядає за темпами щеплень від коронавірусу.

SambirWZ
364
Минулого тижня обласна влада, стривожена низькими темпами вакцинації від ковіду, влаштувала нараду з розбірками. чому так… Нашому репортерові стало відомо, що Львівщина – чи не найгірша в Україні за темпами вакцинації, а в області найнижчі темпи на Самбірщині. З цього можна робити висновок, що наш район – в Україні найпаскудніше виглядає.

За нашим спостереженням, влада й не винна у низьких темпах, бо людей силоміць до медзакладу не затягнеш, а ковід поволі починає відступати. Відступає разом з ним і страх перед недугою, ба більше, перед нагодою померти… Насправді, медики телефонують своїм пацієнтам, а ті не йдуть. Особливо лякають поодинокі випадки, коли люди після заштрика почуваються зле. Нічого дивного – у кожного свої традиційні болячки. А загалом медики радять, що перед тим, як вакцинуватися, порадитися зі своїм сімейним лікарем. Як би там не було, але наразі нічого іншого, крім вакцинації у боротьбі з ковідом ще не придумали. Зараз нас починають лякати ще якимось новим вірусом, то ж на всяк випадок, треба бути готовим до всього…
А наразі трохи цифр. Старосамбірський міжрайонний відділ ДУ «Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» інформує про те, що епідеміологічна ситуація з захворюванності на коронавірусну хворобу є тривожною, хоч за останній період темпи протікання її значно знизилися як в Львівській області, так і в Україні загалом.
Станом на 1 липня, на території Старосамбірської, Добромильської, Хирівської, Стрілківської ОТГ зареєстровано 1021 випадок захворювання, на території Турківської та Боринської ОТГ- 401 випадок.
Щеплення провадять в 4 стаціонарних щеплювальних пунктах – в поліклініці Старого Самбора, Добромиля, Турківській поліклініці та Боринській лікарні. На даний час, прищеплено 1068 осіб в Старосамбірському пункті щеплень, на Добромильському пункті прищеплено 190 осіб. На Турківському пункті – 330 осіб, на Боринському пункті щеплення не проводилися.
Вакцинацію провадили за певними категоріями.

Роман ПОГОНИЧ.

Вас це може зацікавити

Залишити комментар