Є один грейдер – і той був несправний

SambirWZ
168

Є один грейдер – і той був несправний

Тільки минулого четверга, коли депутати міськради знову прийшли у ратушу, взялися обговорювати наслідки снігової стихії, яка накрила Самбір. Про негоду синоптики повідомили заздалегідь, але в результаті з’ясувалося, що комунальні служби не змогли у повній мірі і вчасно упоратися зі сніговою навалою. Соціальні мережі з цього приводу кепкували: влада попросила без потреби на вулиці не виїжджати, от комунальники першими і дослухалися. 

Я к повідомив депутатам профільний заступник міського голови Микола Лозинський, комунальники працювали усю ніч, майже не спали, містом курсували два трактори і піскорозкидувач, а грейдер, на жаль, був у неробочому стані і чекав на запчастини. На день проведення сесії його полагодили і він працює на повну потужність. Можна було залучити техніку Самбірської ГРОД, але водії через заметіль не могли добратися до Самбора. Та в понеділок зранку підприємці  Степан Мандюк  і  Ярослав Кузьмяк надали техніку, розбивши Самбір на сектори. Трудилося шість машин. Трактори працювали і на місцевому кладовищі, бо у ці дні були поховання – направду, смерть лютує навіть у часі стихії.

Мер Юрій Гамар сказав, що прибиральники комунгоспу, а це здебільшого люди старшого віку, не змогли за одну ніч прибрати від снігу закріплені за ними величезні ділянки. А самбіряни біля своїх багатоповерхівок, приватних будинків та й власники магазинів могли б і самі з лопатами допомогти місту в розгрібанні снігу біля під’їздів і очищенні тротуарів “для зручного пересування”. Треба проявляти громадянську позицію, а не чекати, що хтось має щось зробити. Ось такі пояснення влади з приводу стихії, ми їх озвучили, а ви собі думайте… До слова, тільки після снігопадів на вулицях з’явилися ящики з піском – це добре, пісок з традиційних купок не буде розсипатися…

Ярослав Кузьмяк виступив із зауваженням про те, що, завчасу знаючи про загрозливий циклон, можна було створити штаб  боротьби зі стихією, скласти список усієї наявної техніки в місті – як комунальної, так і приватної. І у потрібний момент було б легше і  моніторити ситуацію, і прибирати, домовитися з підприємцями, керівниками різних організацій, з військовими, аби у разі потреби вони допомогли чи власним коштом, чи коштом міськради.

Юрій Гамар зазначив, що комунальне підприємство повинно мати власний автопарк для виконання різноманітних завдань і не позичати техніку збоку. До нового року є можливість провести тендер щодо закупівлі деякої техніки, і ремонту тієї, що є. Цим питанням уже займаються юристи.

Любов Мосійчук додала, що вона не чекала на комунальну службу, а сама організувала прибирання території і тротуару біля своєї десятої школи. Адже цим маршрутом ходять не тільки діти, а й пацієнти лікарні, працівники відділу статистики, Пенсійного фонду і навіть місцеві журналісти…

 

Юрій БАРНА.

Вас це може зацікавити

Залишити комментар