Третій ПЕРЕМАГАЄ!

SambirWZ
257

Третій ПЕРЕМАГАЄ!

Кажуть, де двоє б’ються, третій перемагає. Не знати, чи ця формула спрацює на виборах голови Старосамбірської ОТГ, але так виглядає, що третім може стати старосамбірський підприємець Ігор Лешкович. Він не є надто публічним, не часто буває на сторінках газет чи у соціальних мережах, аби себе вип’ячувати, але це та людина, яка не галасом, а ділом входить в історію Старосамбірщини.

ДОСТАТНЬО сказати, що він викупив старосамбірську меблеву фабрику, щоб вона не повторила долі колишнього сирзаводу або військової частини. Облагородив будівлю, створив там нові робочі місця… Ігор Лешкович взяв в оренду кілька будівель колишньої військової частини за Дністром, щоб і їх не розібрали по цеглинах, а потім будівлі передав пожежникам, давши кошти на їхній ремонт. Пан Лешкович – чи не єдиний підприємець Старого Самбора, який своїм коштом утримував сторожів у недобудованому хірургічному комплексі за Дністром… На жаль, нічого путнього з цього не вийшло, бо місцева влада і досі не може розібратися з обласною, кому цей об’єкт належить, і хто має його рятувати. Це лише три важливі пункти, які Ігор Лешкович має право взяти у свої заслуги. І саме небайдужість дає йому право балотуватися у голови ОТГ. Знаєте, одна справа – керувати бюджетними грішми і створювати блага людям за їхній же рахунок, а зовсім інша – викладати кошти з власної кишені і допомагати землякам, поруч з якими щодня.

Років двадцять тому Ігор Іванович був у Польщі. Те, що там відбувалося тоді, відбувається у нас нині. Тому зараз є змога порівняти і зробити висновки. Висновки у тому, що нам треба створити умови для ведення бізнесу, який наповнює місцевий бюджет. Запросити інвесторів, створивши для них належний мікроклімат. Далі про місцеві проблеми. Старий Самбір та навколишні села уже страждають від неконтрольованої вирубки лісів. Треба негайно усі схили заліснювати, аби не було зсувів грунтів. Районний центр потребує цивілізованої системи каналізування, тобто відновлення очисних споруд. Бо місто зливає свої нечистоти в озеро, вода з якого потім тече в Дністер. У найближчих до райцентру селах в колодязях – не конче чиста вода. І останнє, що видається пану Лешковичу найбільш актуальним – ремонти сільських доріг на території ОТГ. Дороги – це артерії життя. Без них жоден населений пункт не матиме розвитку.

У розмові з нами Ігор Лешкович акцентував увагу на найважливіших проблемах краю та земляків. А їх під час зустрічей з виборцями почув ще більше. І саме це «більше» переконало його у тому, що всі, хто десятиріччями був при владі раніше, займалися більше пустослів’ям, ніж реальними справами.

Роман ПОГОНИЧ.

Вас це може зацікавити