Молодь Рудок знайшла собі прихисток, який модно називається простором

SambirWZ
254

Молодь Рудок знайшла собі прихисток, який модно називається простором

Напередодні Дня Благодійника Рудки мали подію, яку вважають однією із значущих – відкриття молодіжного простору. Подію коментують навіть у Львівській ОДА. До створення вільного майданчика для молоді долучились представники місцевої влади, молодіжної ради «Молодіжний формат», яка є консультативно-дорадчим, представницьким органом з питань молодіжної політики у громаді, та церковна громада. 

ЗАВДЯКИ спільним зусиллям ми отримали грант на реалізацію соціального проєкту після участі в культурно-освітній програмі «Активуйся» від Львівської освітньої фундації (спільно з департаментом з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації) на підтримку культурних та соціальних ініціатив за принципами доступності та спільної відповідальності. Завдяки цьому нам вдалось доробити ремонт приміщення, закупити необхідні для простору меблі», – зазначила Лілія Оліярник, спеціаліст відділу культури та туризму Рудківської міської ради.

Простір створений для того, щоб молодь могла проводити події та презентації, втілювати проєкти, організовувати якісне дозвілля. Він стане майданчиком для навчання та розвитку молоді Рудківської громади. Особливу увагу приділятимуть розвитку неформальної освіти, культурі волонтерства, профорієнтаційному напрямку, діятимуть різноманітні молодіжні клуби. Приміщення вже готове для проведення молодіжних зустрічей, маємо ще тільки вирішити деякі питання із опаленням та вже у процесі функціонування простору подаватимемось на різноманітні конкурси та гранти, шукатимемо шляхи залучення фінансування для закупівлі оргтехніки, доповнила співзасновниця молодіжного майданчика.

Сама ж молодь Рудківщини зреагувала на цю подію значно емоційніше, ніж дорослі чиновники. Приблизно так: «Yes! Ми це зробили! Цих кілька місяців – це досить складний шлях. Карантин… Зламана нога найважливішого волонтера… Екзаменаційні сесії… Термінові звіти по роботі… Щоденна рутина… Постійний брак часу… Інколи здавалось, що все проти нас… Але ми впоралися з цим викликом та створили куточок, щоб молодь нашої громади мала більше можливостей для свого розвитку… Дякуємо голові Рудківської міської ради Івану Лозинському за сприяння такій ініціативі, за те, що відкритий для молоді, готовий вислухати нас. Прагнемо тепер наповнити ці стіни «душею»…»

Усі так захоплено звітували про подію, що забули сказати, де той простій знаходиться? Ми дослідили… В Рудківській ратуші нам розповіли, що молодь знайшла собі прихисток у колишній «Просвіті», на спорудження якої 100 років тому давали гроші місцеві емігранти з-за кордону. Потім там і кооператори були, і зараз є музей національно-визвольних змагань. Трішки потіснилися – і для молоді знайшлося місце, розповів Тарас Курило… Тепер справді треба стіни «наповнювати душею»…

Роман ПОГОНИЧ.

Вас це може зацікавити