Чи «відпустимо» хлібозавод?
Покотилися чутки про те, що хлібозавод може припинити виробництво, а готовий хліб на «дочірнє» підприємство в Самбір доставлятимуть з «батьківського» підприємства у Львові.
Директор Центру зайнятості Іван Тимців, який поцікавився ситуацією, пояснив, що керівники заводу його запевнили: виробництво не призупиняють, однак попросили не надсилати їм більше людей з «біржі праці», а за детальнішими коментарями – звертатися до Львова. Не виключено, каже Іван Михайлович, чутки можуть мати під собою певний ґрунт. Це з одного боку. А з другого – хліб ніколи не губить популярності як продукт першої необхідності, проте в місто зайшло багато конкурентів. Хоча і тут треба бути об’єктивним: жодна влада не може не пустити на свою територію «чужинців», бо інакше їй припишуть корупцію. Нині, якщо станеться найгірше і виробництво доведеться або зменшити, або призупинити до ліпших часів, то працівники можуть залишитися без праці. У цій ситуації, каже Іван Тимців, у справу мали б втрутитися керівники міста, якщо уболівають за робочі місця і надходження податків. Однак, додає, впливати на комерційні структури непросто, але спробувати треба… Це може стати таким собі іспитом на предмет уболівання влади за виробничу гідність Самбора.
Свого часу з підприємства йшла попередній директор Марія Платко і якось скептично передрікала нам, що завод може зійти на манівці. Ми не вірили, бо це не просто промисловий заклад, це, можна сказати, стратегічний об’єкт…
Роман ІВАНЧУК.