Чи «відпустимо» хлібозавод?

SambirWZ
182

Чи «відпустимо» хлібозавод?

Покотилися чутки про те, що хлібозавод може припинити виробництво, а готовий хліб на «дочірнє» підприємство в Самбір доставлятимуть з «батьківського» підприємства у Львові.

Директор Центру зайнятості Іван Тимців, який поцікавився ситуацією, пояснив, що керівники заводу його запевнили: виробництво не призупиняють, однак попросили не надсилати їм більше людей з «біржі праці», а за детальнішими коментарями – звертатися до Львова. Не виключено, каже Іван Михайлович, чутки можуть мати під собою певний ґрунт. Це з одного боку. А з другого – хліб ніколи не губить популярності як продукт першої необхідності, проте в місто зайшло багато конкурентів. Хоча і тут треба бути об’єктивним: жодна влада не може не пустити на свою територію «чужинців», бо інакше їй припишуть корупцію. Нині, якщо станеться найгірше і виробництво доведеться або зменшити, або призупинити до ліпших часів, то працівники можуть залишитися без праці. У цій ситуації, каже Іван Тимців, у справу мали б втрутитися керівники міста, якщо уболівають за робочі місця і надходження податків. Однак, додає, впливати на комерційні структури непросто, але спробувати треба… Це може стати таким собі іспитом на предмет уболівання влади за виробничу гідність Самбора.

Свого часу з підприємства йшла попередній директор Марія Платко і якось скептично передрікала нам, що завод може зійти на манівці. Ми не вірили, бо це не просто промисловий заклад, це, можна сказати, стратегічний об’єкт…

Роман ІВАНЧУК.

Вас це може зацікавити

Залишити комментар